افراد باهوش هرگز این جملات را نمی گویند

تا به حال برای همه ما پیش آمده که جمله ای را بگوییم و مخاطب ما طور دیگری آن را تفسیر کرده باشد. ممکن است در ظاهر مشکلی پیش نیاید، ولی در عمل احساسی وحشتناک را در شما و مخاطبتان به وجود می آورد.

اینگونه سو تفاهم ها به این دلیل رخ می دهند که ما بدون آنکه در مورد آن موضوع اطلاع دقیقی داشته باشیم، درباره اش صحبت می کنیم. فهمیدن این ظرافت ها نیازمند درک اجتماعی بالا است، یعنی اینکه بتوانیم به جای دیگران در مورد سخنانمان احساس و ادراک داشته باشیم.
 
 شرکت TalentSmart  روی بیش از یک میلیون نفر آزمون هوش هیجانی (EQ) انجام داده است و متوجه شده است که درک اجتماعی، مهارتی است که بعضی از انسان ها فاقد آن هستند.

دلیل اینکه بعضی انسان ها فاقد درک اجتماعی هستند، این است که آنها روی جملات بعدی که میخواهند بگویند و اینکه اثر این جمله ما روی دیگران به چه صورت است، متمرکز هستند و طبیعتا در این شرایط نمی توانند درک اجتماعی داشته باشند.

این مسئله می تواند مشکل زا باشد، چرا که اکثر مردم پیچیده هستند. هیچکس نمی تواند مخاطبش را بفهمد مگر اینکه همه تمرکزش را روی احساس او صرف کند.

یکی از  ویژگی های خوب درک اجتماعی این است که با راهکار های بسیار ساده ای می توان روابطمان را با دیگران بهبود بخشیم.

عباراتی هستند که افراد با هوش هیجانی بالا در مکالماتشان استفاده نمی کنند. در ادامه 10 عبارت ممنوعه را خواهیم دید:

1- «به نظر خسته ای»

افراد خسته اصلا جذاب نیستند، چشمان خمار و موهای ژولیده از ویژگی مشترک آدم های خسته است، این افراد در تمرکز کردن مشکل دارند و بدخلقی از ویژگی های بارز آن هاست. اینکه به شخصی بگویید به نظر خسته ای، باعث می شود تمامی ویژگی های بالا را تقویت کنید و امکان مشاجره را بالا ببرید.

عبارت جایگزین: «همه چیز مرتب است؟» اکثر مردم اگر شخصی خسته باشد، از او میپرسند، چرا که تمایل دارند که به او کمکی کرده باشند ( چون می خواهند بدانند که حال مخاطبشان خوب است یا خیر). به جای اینکه وضعیت شخصی را بگویید، فقط بپرسید. با این روش، شما می توانید سر صحبت را با او باز کنید و از همه مهمتر  او شما را شخصی مهربان فرض می کند.

2- « چقدر لاغر شدی»

در این شرایط هم اگر شما اگر نظر قاطعی در مورد وضعیت مخاطبتان بدهید، باعث می شود که کار به مشاجره ختم شود. اینکه به شخصی بگویید چقدر لاغر شدی، ممکن است باعث این فکر او شود که قبلا چاق و زشت بوده است.

عبارت جایگزین: «چقدر خوشتیپ شدی» این بهترین راه است.به جای اینکه وضعیت قبل و کنونی فرد را با هم مقایسه کنید، کافی است از وضعیت ظاهری او تمجید کنید.

3- « خیلی از دوستت بهتر بودی»

وقتی شخصی در یک رابطه ای از هر نوع؛ شخصی یا حرفه ای، شکست می خورد، این نوع صحبت، باعث می شود که او حس کند انتخاب بسیار ضعیفی داشته و حس کند که در حال سرزنش او هستید.

عبارت جایگزین: «او خیلی ضرر کرد» این نوع بیان، همان حس حمایت  را بدون سرزنش به شخص مقابله می دهد.

4- «تو همیشه …» یا «تو هیچوقت …»

هیچکسی همیشه یا هرگز کاری را انحام نمی دهد. مردم یک بعدی نیستند، پس نباید آنها را اینگونه قضاوت کرد. این نوع عبارات باعث می شود که مخاطبتان حالت دفاعی به خود بگیرد و نکته مهم صحبت شما را متوجه نشود که بدترین حالت ممکن است، چون وقتی اینگونه عبارات را میگویید، میخواهید مطلب مهمی را به مخاطبتان انتقال دهید.

عبارت جایگزین: خیلی ساده به کاری که مخاطبتان کرده، اشاره کنید.حقیقت را بگویید. اگر تکرار یک رفتار مشکل اساسی است، بهتر است اینگونه بیان شود: « به نظر میرسد که این کار را زیاد انجام می دهی» یا « به قدری این رفتار را تکرار کردی که مجبور شدم بهت اطلاع دهم»

5- « به نسبت سن و سالی که داری، عالی به نظر میرسی»

وقتی از عبارتی استفاده می کنید که وضعیت حقیقی فرد را بیان می کند ( به نسبت سن و سالی که داری) باعث می شود که فرد احساس کند که شما اورا تحقیر می کنید. همه نمی خواهند که ورزشکار  شوند و یا هیکل مناسبی را از دید دیگران داشته باشند. همه می خواهند خیلی راحت و بدون دردسر زندگی کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.